top of page

Selvrensende glass

Det er få som er glad i vindusvask, det er en jobb man gjerne vil slippe. Det finnes selvrensende glass som har dobbeltvirkende funksjon som bruker naturens egne krefter til å holde glasset rent for organisk smuss.

Det selvrensende belegget på glasset er usynlig. Belegget bruker luftfuktigheten og UV-strålene i dagslyset til å lage et aktivert belegg. Det trengs kun noen dager før glasset er aktivert og organiske smusspartikler som har festet seg til ruten løses opp og brytes ned.  Gjenværende smuss skyldes bort når det regner uten at den etterlater seg sjenerende tørkeflekker. Vannet på overflaten av glasset renner over som en film slik at smuss effektivt skylles vekk. 

På flater hvor regnet ikke kommer til eller at vinduene har blitt veldig tilskitnet i tørkeperioder kan det bli nødvendig å vaske glasset. Som regel holder det med å spyle med vann, men du kan også bruke myk klut og lunkent såpevann. Ikke bruk vindusnal.

 

Glasset plasseres med belegget ut. Selv om belegget er hardt, er det mulig å lage riper i overflaten. Produktet bør heller ikke komme i kontakt med materialer der silikonolje kan frigjøres.

Til slutt kan det kan være greit å merke seg at glasset rengjøres kun rengjøres på utsiden av glasset, ikke innsiden av konstruksjonen. 

bottom of page